Αναγνώστες

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλτσοποιείον.....

...αυτήν την εποχή , τελευταία εβδομάδα Αυγούστου με πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου, στη Βόρεια Ελλάδα οι νοικοκυρές ετοιμάζουν την ντοματόσαλτσα για τον επόμενο χρόνο. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε κι εμείς οι νότιοι....
1. Ντομάτες ποικιλίας "ρόμα¨ καθαρίζονται και κόβονται σε τεμάχια....
2. στο μπλέντερ μετά για πολτοποίηση......


 3. βράσιμο στο καζάνι   , ρίχνουμε και λίγο λάδι και λίγο αλάτι (χονδρό).....

4. γεμίζουμε τα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα , έτσι καυτά όπως βγαίνει η σάλτσα από το καζάνι...
Η συμμετοχή είναι ομαδική (άνδρες - γυναίκες )  με μουσική, χωρατά και πειράγματα....

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ !!!!


6 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Και του χρόνου!!! Να κοκκινήσετε με τα υπέροχα έθιμά του τόπου μας!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

όμορφη διαδικασία! κάτι σαν γιορτή.
να είστε καλά και του χρόνου να το ξαναζήσετε!
καλημέρα Βασίλη!

Eva Psarrou είπε...

Τι παρήγορο που η παράδοση ακόμα καλά κρατεί.. Να' στε καλά να ξαναπάτε. Και του χρόνου καλή σοδειά!

Hilde είπε...

great and tasteful tradition!
με φιλικούς χαιρετισμούς, Hilde

VENTANA DE FOTO είπε...

Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι ότι είχε μια συνήθεια να κάνει σε κονσέρβες σπίτια ντομάτες, τη σύγχρονη ζωή τελείωσε την παράδοση

http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

kiki είπε...

Ωωωωω! Τι ωραία!!! Και του χρόνου!