1. Ντομάτες ποικιλίας "ρόμα¨ καθαρίζονται και κόβονται σε τεμάχια....
2. στο μπλέντερ μετά για πολτοποίηση......
3. βράσιμο στο καζάνι , ρίχνουμε και λίγο λάδι και λίγο αλάτι (χονδρό).....
4. γεμίζουμε τα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα , έτσι καυτά όπως βγαίνει η σάλτσα από το καζάνι...
Η συμμετοχή είναι ομαδική (άνδρες - γυναίκες ) με μουσική, χωρατά και πειράγματα....
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ !!!!
6 σχόλια:
Και του χρόνου!!! Να κοκκινήσετε με τα υπέροχα έθιμά του τόπου μας!
όμορφη διαδικασία! κάτι σαν γιορτή.
να είστε καλά και του χρόνου να το ξαναζήσετε!
καλημέρα Βασίλη!
Τι παρήγορο που η παράδοση ακόμα καλά κρατεί.. Να' στε καλά να ξαναπάτε. Και του χρόνου καλή σοδειά!
great and tasteful tradition!
με φιλικούς χαιρετισμούς, Hilde
Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι ότι είχε μια συνήθεια να κάνει σε κονσέρβες σπίτια ντομάτες, τη σύγχρονη ζωή τελείωσε την παράδοση
http://ventanadefoto.blogspot.com.es/
Ωωωωω! Τι ωραία!!! Και του χρόνου!
Δημοσίευση σχολίου