Αναγνώστες

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γιουφκάδες δηλαδή χυλοπίτες

Άλλη μια προετοιμασία για τις προμήθειες του χειμώνα , 
που συνηθίζουν εδώ στα βόρεια, 
οι γιουφκάδες, δηλαδή οι χυλοπίτες.
Βήμα πρώτο λοιπόν το ζυμάρι.....


 Βήμα δεύτερο, το ζυμάρι γίνεται μικρές μπαλίτσες και περνιέται από το ειδικό χειροκίνητο μηχάνημα για να μετατραπεί σε φυλλαράκι.....
 ...που απλώνεται σε καθαρά σεντόνια για να στεγνώσει για λίγο...
 ...και να ξαναπεραστεί από το μηχάνημα για να γίνει λεπτότερο....
 ....και, αφού στεγνώσει ακόμη λίγο, κόβεται από το μηχάνημα σε μικρά παράλληλα κομμάτια.....
 ...για να μετατραπούν , αφού στεγνώσουν τελείως , σε νοστιμότατες χυλοπίτες, για τις κρύες νύχτες (και μέρες) του χειμώνα.......
Δια τις δοσολογίες , ψάξτε στο διαδίκτυο, εδώ δεν είμαστε παράρτημα του...Μαμαλάκη...!!!!

5 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Kαλοφάγωτες!

黄清华 Wong Ching Wah είπε...

Good Production Output, It must taste good ! Cheers with some wine too ...

Evie είπε...

Να γι αυτό πας στα Βόρεια! αλλάζεις καπέλα... κι από φωτογράφος γίνεσαι μάγειρας, ψαράς, σοφέρ και ότι άλλο σε ξεκουράζει που ίσως θα πρέπει να εξακολουθήσεις και στην Αθήνα γιατί βλέπω ότι σου πηγαίνει και σε ξεκουράζει.

Να τα περνάς έτσι πάντα ωραία. Καλό φάγωμα!

Marina Linhares είπε...

Ótima série. Que paciência tem que ter! :)
Abraço.

Łucja-Maria είπε...

mmmaaam, θα πρέπει να είναι νόστιμο φαγητό.
Φρεσκοπαρασκευασμένο, ορεκτικό.
Έχετε ένα γεύμα!
Lucia