Άλλη μια προετοιμασία για τις προμήθειες του χειμώνα ,
που συνηθίζουν εδώ στα βόρεια,
οι γιουφκάδες, δηλαδή οι χυλοπίτες.
Βήμα πρώτο λοιπόν το ζυμάρι.....
Βήμα δεύτερο, το ζυμάρι γίνεται μικρές μπαλίτσες και περνιέται από το ειδικό χειροκίνητο μηχάνημα για να μετατραπεί σε φυλλαράκι.....
...που απλώνεται σε καθαρά σεντόνια για να στεγνώσει για λίγο...
...και να ξαναπεραστεί από το μηχάνημα για να γίνει λεπτότερο....
....και, αφού στεγνώσει ακόμη λίγο, κόβεται από το μηχάνημα σε μικρά παράλληλα κομμάτια.....
...για να μετατραπούν , αφού στεγνώσουν τελείως , σε νοστιμότατες χυλοπίτες, για τις κρύες νύχτες (και μέρες) του χειμώνα.......
Δια τις δοσολογίες , ψάξτε στο διαδίκτυο, εδώ δεν είμαστε παράρτημα του...Μαμαλάκη...!!!!
5 σχόλια:
Kαλοφάγωτες!
Good Production Output, It must taste good ! Cheers with some wine too ...
Να γι αυτό πας στα Βόρεια! αλλάζεις καπέλα... κι από φωτογράφος γίνεσαι μάγειρας, ψαράς, σοφέρ και ότι άλλο σε ξεκουράζει που ίσως θα πρέπει να εξακολουθήσεις και στην Αθήνα γιατί βλέπω ότι σου πηγαίνει και σε ξεκουράζει.
Να τα περνάς έτσι πάντα ωραία. Καλό φάγωμα!
Ótima série. Que paciência tem que ter! :)
Abraço.
mmmaaam, θα πρέπει να είναι νόστιμο φαγητό.
Φρεσκοπαρασκευασμένο, ορεκτικό.
Έχετε ένα γεύμα!
Lucia
Δημοσίευση σχολίου